Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον

Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον

ΔυσκολίαΜέτρια
Χρόνος30 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ανοίγετε το φιλέτο προσεκτικά με ένα μαχαίρι στη μέση.
  2. Το γεμίζετε με τις φλούδες γραβιέρας.
  3. Το τυλίγετε με το μπέικον και το κλείνετε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ.
  7. Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  8. Ρίχνετε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, στο τέλος τη ρίγανη και ανακατεύετε.
  9. Αφού πιει τα υγρά του σβήνετε τη φωτιά.
  10. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
  11. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το φιλέτο, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  12. Μόλις ροδίσει το μπέικον, μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
  13. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, το κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τα ζεστά λαχανικά.

Σχετικές συνταγές