Quality for less.
Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 Στήθη κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο
(φιλέτο)
25 g g Μπέικον Μπέικον
(σε φέτες)
15 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
(τριμμένη γοντρά)
20 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
30 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
(σε μικρά καρέ)
20 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
20 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(ψιλοκομμένο)
1 κ.γλ. κ.γλ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο)
10 g g Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(ξηρό)
30 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ χωρίς τα υγγρά της)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
Ρίγανη Ρίγανη

Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

30 λεπτά
(14)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ανοίγετε το φιλέτο προσεκτικά με ένα μαχαίρι στη μέση.
  2. Το γεμίζετε με τις φλούδες γραβιέρας.
  3. Το τυλίγετε με το μπέικον και το κλείνετε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
  5. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ.
  7. Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  8. Ρίχνετε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, στο τέλος τη ρίγανη και ανακατεύετε.
  9. Αφού πιει τα υγρά του σβήνετε τη φωτιά.
  10. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
  11. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το φιλέτο, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  12. Μόλις ροδίσει το μπέικον, μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
  13. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, το κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τα ζεστά λαχανικά.

Λέξεις - Κλειδιά

Κυρίως πιάτο