
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1 | Στήθη κοτόπουλου
Στήθος κοτόπουλο (φιλέτο) | |
25 g g | Μπέικον
Μπέικον (σε φέτες) | |
15 g g | Γραβιέρα
Γραβιέρα (τριμμένη γοντρά) | |
20 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
30 g g | Πιπεριές Φλωρίνης
Πιπεριά Φλωρίνης (σε μικρά καρέ) | |
20 g g | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο) | |
20 g g | Κρεμμύδια φρέσκα
Κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο) | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλοκομμένο) | |
10 g g | Λευκό κρασί
Λευκό κρασί (ξηρό) | |
30 g g | Τομάτες
Τομάτα (κονκασέ χωρίς τα υγγρά της) | |
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι Πιπέρι | ||
Ρίγανη Ρίγανη |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανοίγετε το φιλέτο προσεκτικά με ένα μαχαίρι στη μέση.
- Το γεμίζετε με τις φλούδες γραβιέρας.
- Το τυλίγετε με το μπέικον και το κλείνετε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ.
- Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
- Ρίχνετε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, στο τέλος τη ρίγανη και ανακατεύετε.
- Αφού πιει τα υγρά του σβήνετε τη φωτιά.
- Αφήνετε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.
- Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το φιλέτο, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Μόλις ροδίσει το μπέικον, μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
- Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, το κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τα ζεστά λαχανικά.