
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
Για τον αρακά
1 kg kg | Αρακά
Αρακά (κατεψυγμένο) | |
170 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
1 ματσάκια ματσάκι | Κρεμμύδια φρέσκα
Κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος) | |
1 | Σκόρδα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο) | |
2 | Καρότα
Καρότο (μέτρια, κομμένες σε κυβάκια) | |
3 | Πατάτες
Πατάτα (μέτριες, κομμένες σε κυβάκια) | |
300 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | |
2 κ.σ. κ.σ. | Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας | |
2 | Αστεροειδής γλυκάνισος Αστεροειδής γλυκάνισος | |
400 g g | Τομάτες
Τομάτα (κονκασέ) | |
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι Πιπέρι | ||
3 | Άνηθο
Άνηθο (ψιλοκομμένο) |
Για τον σολομό
500 g g | Φιλέτα σολομού Φιλέτο σολομού | |
30 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
100 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | |
1 | Αλάτι Αλάτι | |
1 | Αστεροειδής γλυκάνισος Αστεροειδής γλυκάνισος | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Άνηθο
Άνηθο (ψιλοκομμένο) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΑρακάς λαδερός με φιλέτο σολομού
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε 50 g από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, τον πελτέ, τον γλυκάνισο και ανακατεύετε.
- Μαγειρεύετε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να εξατμιστούν λίγο τα υγρά.
- Προσθέτετε τον αρακά από την κατάψυξη και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
- Ρίχνετε την τομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για ακόμη 3 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κλείνετε το καπάκι και κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα αρώματα.
- Αφαιρείτε τα μεσαία κόκαλα από τον σολομό με ένα τσιμπιδάκι, εφόσον υπάρχουν και τον κόβετε σε φέτες.
- Ρίχνετε σε ένα μικρό ταψί όλα τα υλικά για τον σολομό και ανακατεύετε καλά, προσεκτικά με το φιλέτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 12 λεπτά.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο τον αρακά και τοποθετείτε από πάνω ένα φιλέτο σολομού.