
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
Για τον αρακά
1 kg kg | Αρακά Αρακά | ||
κατεψυγμένο | |||
170 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
1 ματσάκια ματσάκι | Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο | ||
ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος | |||
1 | Σκόρδα Σκόρδο | ||
ψιλοκομμένο | |||
2 | Καρότα Καρότο | ||
μέτρια, κομμένες σε κυβάκια | |||
3 | Πατάτες Πατάτα | ||
μέτριες, κομμένες σε κυβάκια | |||
300 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
2 κ.σ. κ.σ. | Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας | ||
2 | Αστεροειδής γλυκάνισος Αστεροειδής γλυκάνισος | ||
400 g g | Τομάτες Τομάτα | ||
κονκασέ | |||
Αλάτι Αλάτι | |||
Πιπέρι Πιπέρι | |||
3 | Άνηθο Άνηθο | ||
ψιλοκομμένο |
Για τον σολομό
500 g g | Φιλέτα σολομού Φιλέτο σολομού | ||
30 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
100 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | ||
1 | Αλάτι Αλάτι | ||
1 | Αστεροειδής γλυκάνισος Αστεροειδής γλυκάνισος | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Άνηθο Άνηθο | ||
ψιλοκομμένο |
Αρακάς λαδερός με φιλέτο σολομού
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
0:30 λεπτά
(0)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε 50 g από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
- Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, τον πελτέ, τον γλυκάνισο και ανακατεύετε.
- Μαγειρεύετε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να εξατμιστούν λίγο τα υγρά.
- Προσθέτετε τον αρακά από την κατάψυξη και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
- Ρίχνετε την τομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για ακόμη 3 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Κλείνετε το καπάκι και κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα αρώματα.
- Αφαιρείτε τα μεσαία κόκαλα από τον σολομό με ένα τσιμπιδάκι, εφόσον υπάρχουν και τον κόβετε σε φέτες.
- Ρίχνετε σε ένα μικρό ταψί όλα τα υλικά για τον σολομό και ανακατεύετε καλά, προσεκτικά με το φιλέτο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 12 λεπτά.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο τον αρακά και τοποθετείτε από πάνω ένα φιλέτο σολομού.