Quality for less.
Αρακάς λαδερός με φιλέτο σολομού

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

Για τον αρακά

1 kg kg Αρακά Αρακά
(κατεψυγμένο)
170 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 ματσάκια ματσάκι Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος)
1 Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
2 Καρότα Καρότο
(μέτρια, κομμένες σε κυβάκια)
3 Πατάτες Πατάτα
(μέτριες, κομμένες σε κυβάκια)
300 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. κ.σ. Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
2 Αστεροειδής γλυκάνισος Αστεροειδής γλυκάνισος
400 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
3 Άνηθο Άνηθο
(ψιλοκομμένο)

Για τον σολομό

500 g g Φιλέτα σολομού Φιλέτο σολομού
30 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
100 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
1 κ.γλ. κ.γλ. Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
1 Αλάτι Αλάτι
1 Αστεροειδής γλυκάνισος Αστεροειδής γλυκάνισος
1 κ.γλ. κ.γλ. Άνηθο Άνηθο
(ψιλοκομμένο)

Αρακάς λαδερός με φιλέτο σολομού

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

30 λεπτά
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε 50 g από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  2. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη.
  3. Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, τον πελτέ, τον γλυκάνισο και ανακατεύετε.
  4. Μαγειρεύετε για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να εξατμιστούν λίγο τα υγρά.
  5. Προσθέτετε τον αρακά από την κατάψυξη και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
  6. Ρίχνετε την τομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύετε για ακόμη 3 λεπτά.
  7. Στο τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Κλείνετε το καπάκι και κατεβάζετε το φαγητό από την φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα αρώματα.
  9. Αφαιρείτε τα μεσαία κόκαλα από τον σολομό με ένα τσιμπιδάκι, εφόσον υπάρχουν και τον κόβετε σε φέτες.
  10. Ρίχνετε σε ένα μικρό ταψί όλα τα υλικά για τον σολομό και ανακατεύετε καλά, προσεκτικά με το φιλέτο.
  11. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 12 λεπτά.
  12. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τον αρακά και τοποθετείτε από πάνω ένα φιλέτο σολομού.