
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
Για τα σουβλάκια και τις πίτες
600 g g | Χοιρινά σουβλάκια Χοιρινό σουβλάκι | ||
6 - 8 | Πίτες Πίτα |
Για τις πιπεριές
100 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
100 g g | Κίτρινες πιπεριές Κίτρινη πιπεριά | ||
100 g g | Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού | ||
100 g g | Καυτερές κόκκινες πιπεριές Καυτερή κόκκινη πιπεριά | ||
8 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν | ||
100 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι |
Για τη σάλτσα μπίρας
40 g g | Μαύρη ζάχαρη Μαύρη ζάχαρη | ||
10 g g | Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ | ||
350 ml ml | Μπίρες Μπίρα | ||
50 g g | Μαύρες σταφίδες Μαύρες σταφίδες | ||
8 κόκκοι κόκκος | Γαρίφαλα Γαρίφαλο | ||
1 κλαδάκια κλαδάκι | Κανέλα Κανέλα | ||
25 g g | Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΧοιρινά σουβλάκια με σάλτσα μπίρας
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις πιπεριές:
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
- Κόβετε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τις σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν, μέχρι να μελώσουν.
- Τις κόβετε και βάζετε σε αυτές τα σουβλάκια και τις μαγειρεμένες πιπεριές.
- Γαρνίρετε με ροδέλες από κρεμμύδι και τομάτα.
- Περιχύνετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα μπίρας.
Για τα σουβλάκια:
- Αλατοπιπερώνετε τα σουβλάκια, τα πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τα ψήνετε.
- Επίσης ψήνετε 4 πίτες.
Για τη σάλτσα:
- Αναμειγνύετε εκτός φωτιάς τη ζάχαρη, το αλάτι, 330 ml μπίρα, τις σταφίδες, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
- Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει.
- Σε ένα άλλο δοχείο ανακατεύετε το κορν φλάουρ με τα υπόλοιπα 20 ml μπίρα και δένετε με το μείγμα αυτό τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά.