Quality for less.
Κοτόσουπα με αυγολέμονο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

500 g g Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου
(φιλέτο, , κομμένο σε λωρίδες)
3 L L Νερά Νερό
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
200 g g Ρύζι Ρύζι
(καρολίνα)
3 Αυγά Αυγό
60 g g Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
15 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
(λίγο)

Κοτόσουπα με αυγολέμονο

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

45 λεπτά
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το κοτόπουλο, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.
  2. Ξαφρίζετε τακτικά τον ζωμό από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε.
  4. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
  6. Όσο αφήνετε τη σούπα να κρυώσει, ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιού.
  8. Με μια κουτάλα ρίχνετε σταδιακά λίγο-λίγο από τον ζωμό της σούπας μέσα στα αυγά και τα ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ο λόγος που το κάνετε αυτό είναι για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και να μην κόψουν.
  9. Ρίχνετε στη συνέχεια το περιεχόμενο του μπολ (το αυγολέμονο που ανακατέψατε με τον ζωμό της σούπας) μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
  10. Το βάζετε στην φωτιά να πάρει μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  11. Τέλος, ρίχνετε το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύετε.
  12. Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σούπα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.