
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
500 g g | Μπούτι κοτόπουλου
Μπούτι κοτόπουλου (φιλέτο, , κομμένο σε λωρίδες) | ||
3 L L | Νερά Νερό | ||
2 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
200 g g | Ρύζι
Ρύζι (καρολίνα) | ||
3 | Αυγά Αυγό | ||
60 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | ||
15 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
2 g g | Πιπέρι Πιπέρι | ||
Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο (λίγο) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚοτόσουπα με αυγολέμονο
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το κοτόπουλο, τα φύλλα δάφνης και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Ξαφρίζετε τακτικά τον ζωμό από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
- Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας.
- Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
- Όσο αφήνετε τη σούπα να κρυώσει, ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιού.
- Με μια κουτάλα ρίχνετε σταδιακά λίγο-λίγο από τον ζωμό της σούπας μέσα στα αυγά και τα ανακατεύετε με ένα σύρμα. Ο λόγος που το κάνετε αυτό είναι για να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά και να μην κόψουν.
- Ρίχνετε στη συνέχεια το περιεχόμενο του μπολ (το αυγολέμονο που ανακατέψατε με τον ζωμό της σούπας) μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
- Το βάζετε στην φωτιά να πάρει μια βράση και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Τέλος, ρίχνετε το πιπέρι, το αλάτι και ανακατεύετε.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σούπα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.