Quality for less.
Κρύα τοματόσουπα με βασιλικό

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1300 g g Τομάτες Τομάτα
250 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
2 κυβάκια κυβάκι Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
15 φύλλα φύλλο Βασιλικός Βασιλικός
(πλατύφυλλος)
40 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Μαύρο πιπέρι Μαύρο πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)
80 ml ml Μηλόξιδο Μηλόξιδο
1 κ.γλ. κ.γλ. Ζάχαρη Ζάχαρη

Κρύα τοματόσουπα με βασιλικό

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

20 λεπτά
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφαιρείτε το κοτσάνι και κάνετε έναν σταυρό με το μαχαίρι εμπρός και πίσω.
  2. Σε μία κατσαρόλα βράζετε νερό, ρίχνετε τις τομάτες και τις αχνίζετε για 2 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα μπολ, το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με νερό και πάγο.
  4. Τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά και μετά τις ξεφλουδίζετε.
  5. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε σε μικρά καρέ.
  6. Σε μία κατσαρόλα βράζετε 500 ml νερό και ρίχνετε 1 κύβο ζωμό λαχανικών.
  7. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  8. Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το σκόρδο και χτυπάτε καλά για 2 λεπτά.
  9. Στη συνέχεια προσθέτετε τις τομάτες, τον ζωμό, τη ζάχαρη και το ξίδι και χτυπάτε ξανά για άλλα 3 λεπτά.
  10. Μετά περνάτε τη σούπα από σουρωτήρι.
  11. Την βάζετε σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  12. Έπειτα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
  13. Τέλος, αφήνετε να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Λέξεις - Κλειδιά

Κυρίως πιάτο Σούπες