
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1300 g g | Τομάτες Τομάτα | ||
250 ml ml | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
2 κυβάκια κυβάκι | Σκόρδα
Σκόρδο (ψιλοκομμένο) | ||
15 φύλλα φύλλο | Βασιλικός
Βασιλικός (πλατύφυλλος) | ||
40 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Μαύρο πιπέρι
Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) | ||
80 ml ml | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Ζάχαρη Ζάχαρη |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚρύα τοματόσουπα με βασιλικό
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρείτε το κοτσάνι και κάνετε έναν σταυρό με το μαχαίρι εμπρός και πίσω.
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε νερό, ρίχνετε τις τομάτες και τις αχνίζετε για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα μπολ, το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με νερό και πάγο.
- Τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά και μετά τις ξεφλουδίζετε.
- Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε σε μικρά καρέ.
- Σε μία κατσαρόλα βράζετε 500 ml νερό και ρίχνετε 1 κύβο ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το σκόρδο και χτυπάτε καλά για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τις τομάτες, τον ζωμό, τη ζάχαρη και το ξίδι και χτυπάτε ξανά για άλλα 3 λεπτά.
- Μετά περνάτε τη σούπα από σουρωτήρι.
- Την βάζετε σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι.
- Τέλος, αφήνετε να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.