Quality for less.
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και φρέσκια τομάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 kg kg Χταπόδια Χταπόδι
1 L L Νερά Νερό
500 g g Τομάτες Τομάτα
(φρέσκιες, κομμένες σε μικρό καρέ)
80 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
80 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
100 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
50 ml ml Ξίδι Ξίδι
(λευκού κρασιού)
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)
10 g g Αλάτι Αλάτι
2 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
Μαϊντανός Μαϊντανός
(μερικά φύλλα)
10 φύλλα φύλλο Δυόσμος Δυόσμος
(ψιλοκομμένα)
500 g g Κοφτό μακαρονάκι Κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και φρέσκια τομάτα

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

60 λεπτά
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπαγώνετε και πλένετε το χταπόδι. Αφαιρείτε το δόντι.
  2. Ζεσταίνετε το νερό και βράζετε το χταπόδι για 30 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας δύο με τρεις φορές.
  3. Στη συνέχεια αφαιρείτε το χταπόδι από το νερό και κρατάτε το ζωμό του σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
  4. Αφού κρυώσει το χταπόδι, τεμαχίζετε τα πλοκάμια σε μέτρια κομμάτια και την κουκούλα σε μικρότερα.
  5. Στην άδεια κατσαρόλα που βράσατε το χταπόδι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  6. Προσθέτοντας και το κομμένο χταπόδι.
  7. Σβήνετε με το κρασί.
  8. Στη συνέχεια προσθέτετε την τομάτα, το αλατοπίπερο, τα φύλλα δάφνης και 750 ml από τον ζωμό. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός, συμπληρώνετε με λίγο νερό.
  9. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά.
  10. Μόλις βράσει, προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι.
  11. Μαγειρεύετε για 12-14 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  12. Τέλος, αρωματίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.