
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1 kg kg | Χταπόδια Χταπόδι | ||
1 L L | Νερά Νερό | ||
500 g g | Τομάτες
Τομάτα (φρέσκιες, κομμένες σε μικρό καρέ) | ||
80 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
80 ml ml | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
100 g g | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο) | ||
50 ml ml | Ξίδι
Ξίδι (λευκού κρασιού) | ||
2 g g | Πιπέρι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) | ||
10 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
2 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
Μαϊντανός
Μαϊντανός (μερικά φύλλα) | |||
10 φύλλα φύλλο | Δυόσμος
Δυόσμος (ψιλοκομμένα) | ||
500 g g | Κοφτό μακαρονάκι Κοφτό μακαρονάκι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΧταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και φρέσκια τομάτα
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπαγώνετε και πλένετε το χταπόδι. Αφαιρείτε το δόντι.
- Ζεσταίνετε το νερό και βράζετε το χταπόδι για 30 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα, ανακατεύοντας δύο με τρεις φορές.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε το χταπόδι από το νερό και κρατάτε το ζωμό του σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
- Αφού κρυώσει το χταπόδι, τεμαχίζετε τα πλοκάμια σε μέτρια κομμάτια και την κουκούλα σε μικρότερα.
- Στην άδεια κατσαρόλα που βράσατε το χταπόδι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτοντας και το κομμένο χταπόδι.
- Σβήνετε με το κρασί.
- Στη συνέχεια προσθέτετε την τομάτα, το αλατοπίπερο, τα φύλλα δάφνης και 750 ml από τον ζωμό. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός, συμπληρώνετε με λίγο νερό.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά.
- Μόλις βράσει, προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι.
- Μαγειρεύετε για 12-14 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Τέλος, αρωματίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό.