
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
700 g g | Μπούτι κοτόπουλου
Μπούτι κοτόπουλου (φιλέτο) | ||
500 g g | Μελιτζάνες
Μελιτζάνα (άσπρες, κόμμενες ροδέλες) | ||
300 g g | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερό, κομμένο ροδέλες) | ||
200 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
800 g g | Τομάτες
Τομάτα (κονκασέ) | ||
250 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
20 g g | Άνηθο
Άνηθο (ψιλοκομμένος) | ||
Αλάτι Αλάτι | |||
Πιπέρι Πιπέρι | |||
Πάπρικα
Πάπρικα (γλυκιά σε σκόνη) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΛαδερές μελιτζάνες με φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα σκεύος με νερό και αλάτι, για να ξεπικρίσουν.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 150 g από το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω από τα κρεμμύδια το κοτόπουλο και το σοτάρετε και από τις 2 πλευρές.
- Έπειτα αλατοπιπερώνετε.
- Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις προσθέτετε στην κατσαρόλα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε την τομάτα κονκασέ και τον ζωμό.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.
- Σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
- Το αφήνετε να μελώσει για 10 λεπτά και μετά σερβίρετε.