
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1 kg kg | Βόειος κιμάς Βόειος κιμάς | |
60 g g | Ρύζι
Ρύζι (γλασέ) | |
80 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
500 g g | Πατάτες
Πατάτα (κομμένες, σε κύβους μεσαίου μεγέθους) | |
50 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
500 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | |
1,5 L L | Νερά Νερό | |
1 κ.σ. κ.σ. | Άνηθο
Άνηθο (ψιλοκομμένο ) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλοκομμένο ) | |
3 | Αυγά
Αυγό (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Αλάτι Αλάτι | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι | |
100 g g | Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΓιουβαρλάκια λεμονάτα
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζετε σε μία λεκάνη τον κιμά, τα ασπράδια, το πιπέρι, το αλάτι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε γιουβαρλάκια των 50 g.
- Βράζετε το νερό με τον ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτετε τις πατάτες.
- Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά, αλατίζοντας ελαφρά.
- Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και βράζετε για ακόμη 22-25 λεπτά,
- Ξαφρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Ρίχνετε σε ένα μπολ τους 3 κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Παίρνετε με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ενώ συνεχίζετε να χτύπάτε τον ρίχνετε σιγά σιγά στους κρόκους. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
- Προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, το κατεβάζετε.
- Σερβίρετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.