Quality for less.
Γιουβαρλάκια λεμονάτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 kg kg Βόειος κιμάς Βόειος κιμάς
60 g g Ρύζι Ρύζι
(γλασέ)
80 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
500 g g Πατάτες Πατάτα
(κομμένες, σε κύβους μεσαίου μεγέθους)
50 g g Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
500 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
1,5 L L Νερά Νερό
1 κ.σ. κ.σ. Άνηθο Άνηθο
(ψιλοκομμένο )
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένο )
3 Αυγά Αυγό
(χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 κ.σ. κ.σ. Αλάτι Αλάτι
1 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι
100 g g Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ

Γιουβαρλάκια λεμονάτα

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

40 λεπτά
(10)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζετε σε μία λεκάνη τον κιμά, τα ασπράδια, το πιπέρι, το αλάτι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ρύζι και το ελαιόλαδο.
  2. Ζυμώνετε καλά τα υλικά και πλάθετε γιουβαρλάκια των 50 g.
  3. Βράζετε το νερό με τον ζωμό λαχανικών.
  4. Προσθέτετε τις πατάτες.
  5. Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά, αλατίζοντας ελαφρά.
  6. Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια και βράζετε για ακόμη 22-25 λεπτά,
  7. Ξαφρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  8. Ρίχνετε σε ένα μπολ τους 3 κρόκους, το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
  9. Παίρνετε με μία κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και ενώ συνεχίζετε να χτύπάτε τον ρίχνετε σιγά σιγά στους κρόκους. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  10. Προσθέτετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, το κατεβάζετε.
  11. Σερβίρετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.