Quality for less.
Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 kg kg Στήθη κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο
70 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
100 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό)
60 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
200 g g Γιαούρτι Γιαούρτι
500 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
(ή ζωμός κότας)
80 g g Απαλή μουστάρδα Απαλή μουστάρδα
8 g g Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν
5 κλαδάκια κλαδάκι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
(μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
22 g g Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ
10 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι

Για το ρύζι

250 g g Ρύζι Ρύζι
670 ml ml Νερά Νερό
200 g g Μανιτάρια Μανιτάρι
(κομμένα σε φέτες)
100 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
(κομμένες σε μικρά καρέ)
150 g g Αρακά Αρακά
(φρέσκος ή κατεψυγμένος)
12 g g Αλάτι Αλάτι
2 g g Πιπέρι Πιπέρι
60 ml ml Πορτοκάλια Πορτοκάλι
(φρέσκος χυμός)

Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

40 λεπτά
(30)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  3. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.
  4. Μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά και περιχύνετε με το ζωμό κότας.
  5. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι , το εστραγκόν, την μουστάρδα και τελευταίο το γιαούρτι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  6. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, τη χτυπάτε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
  7. Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες, το αλατίζετε και το ψήνετε σε μία αντικολλητική επιφάνεια για 7-10 λεπτά.
  8. Προσθέτετε στη σάλτσα τα φιλέτα και το ψιλοκομμένο θυμάρι και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για 10 λεπτά.
  9. Αν θέλετε να πήξει η σάλτσα ανακατέβετε ανακατεύετε το κορν φλάουρ σε 50 ml κρύο νερό και δένετε με αυτό τη σάλτσα.
  10. Για το ρύζι βράζετε το νερό σε μία κατσαρόλα.
  11. Προσθέτετε τις πιπεριές, τον αρακά, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό πορτοκάλι και το ρύζι.
  12. Μαγειρεύετε με μισό- σκεπασμένο καπάκι μέχρι να πετύχετε ένα σπυρωτό ρύζι.