
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1 kg kg | Στήθη κοτόπουλου Στήθος κοτόπουλο | ||
70 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
100 g g | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερό) | ||
60 g g | Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο | ||
100 ml ml | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
200 g g | Γιαούρτι Γιαούρτι | ||
500 ml ml | Ζωμός λαχανικών
Ζωμός λαχανικών (ή ζωμός κότας) | ||
80 g g | Απαλή μουστάρδα Απαλή μουστάρδα | ||
8 g g | Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν | ||
5 κλαδάκια κλαδάκι | Φρέσκο θυμάρι
Φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα) | ||
22 g g | Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ | ||
10 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
2 g g | Πιπέρι Πιπέρι |
Για το ρύζι
250 g g | Ρύζι Ρύζι | ||
670 ml ml | Νερά Νερό | ||
200 g g | Μανιτάρια
Μανιτάρι (κομμένα σε φέτες) | ||
100 g g | Πιπεριές Φλωρίνης
Πιπεριά Φλωρίνης (κομμένες σε μικρά καρέ) | ||
150 g g | Αρακά
Αρακά (φρέσκος ή κατεψυγμένος) | ||
12 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
2 g g | Πιπέρι Πιπέρι | ||
60 ml ml | Πορτοκάλια
Πορτοκάλι (φρέσκος χυμός) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΦιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού και ρύζι
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά και σβήνετε με το κρασί.
- Μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λεπτά και περιχύνετε με το ζωμό κότας.
- Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι , το εστραγκόν, την μουστάρδα και τελευταίο το γιαούρτι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Την κατεβάζετε από τη φωτιά, τη χτυπάτε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και την επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
- Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες, το αλατίζετε και το ψήνετε σε μία αντικολλητική επιφάνεια για 7-10 λεπτά.
- Προσθέτετε στη σάλτσα τα φιλέτα και το ψιλοκομμένο θυμάρι και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για 10 λεπτά.
- Αν θέλετε να πήξει η σάλτσα ανακατέβετε ανακατεύετε το κορν φλάουρ σε 50 ml κρύο νερό και δένετε με αυτό τη σάλτσα.
- Για το ρύζι βράζετε το νερό σε μία κατσαρόλα.
- Προσθέτετε τις πιπεριές, τον αρακά, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό πορτοκάλι και το ρύζι.
- Μαγειρεύετε με μισό- σκεπασμένο καπάκι μέχρι να πετύχετε ένα σπυρωτό ρύζι.