Quality for less.
Σαλάτα καλαμάρι με φακές

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

120 g g Καλαμάρια Καλαμάρι
100 g g Φακές Φακές
10 g g Κρεμμύδια φρέσκα Κρεμμύδι φρέσκο
(ψιλοκομμένο)
1 κ.σ. κ.σ. Κόλιαντρο Κόλιαντρο
(ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. κ.σ. Πορτοκάλια Πορτοκάλι
(χυμός)
0,5 κ.σ. κ.σ. Άνηθο Άνηθο
(ψιλοκομμένο)
10 g g Σησαμέλαιο Σησαμέλαιο
3 κ.σ. κ.σ. Λεμόνια Λεμόνι
(χυμός)
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
20 g g Πιπεριές Φλωρίνης Πιπεριά Φλωρίνης
(ψημένη)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Σαλάτα καλαμάρι με φακές

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

30 λεπτά
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις φακές και τη δάφνη.
  2. Καλύπτετε με νερό και τις βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις κρυώνετε αμέσως.
  4. Αλατοπιπερώνετε το καλαμάρι και μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φακές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κόλιαντρο, τον άνηθο, το καλαμάρι, τους χυμούς, το σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνετε.
  6. Σερβίρετε με μια λωρίδα από την πιπεριά Φλωρίνης.