Quality for less.
Μαρινάτα για ψητό κοτόπουλο με ούζο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

4 Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου
300 g g Γιαούρτι Γιαούρτι
2 Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
4 Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κ.σ. Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. κ.σ. Ρίγανη Ρίγανη
(φρέσκια )
1 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι
(φρεσκοτριμμένο)
40 ml ml Ούζο Ούζο
40 ml ml Μηλόξιδο Μηλόξιδο
Τοματίνια Τοματίνι
(για στόλισμα)
Βασιλικός Βασιλικός
(για στόλισμα)

Μαρινάτα για ψητό κοτόπουλο με ούζο

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

20 λεπτά
(34)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το φρέσκο θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και λίγο πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Βάζετε τα μπούτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες, γυρίζοντάς τα μία φορά στο ενδιάμεσο.
  3. Στη συνέχεια τα βγάζετε από τη μαρινάτα, τα αφήνετε να στραγγίσουν, τα αλείφετε ελαφρώς με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στη σχάρα.
  4. Στο τέλος αλατίζετε κατά προτίμηση.

*Σερβίρετε με λίγα τοματίνια, πιπεριές κόκκινες και καυτερές, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.