
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
4 | Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου | |
300 g g | Γιαούρτι Γιαούρτι | |
2 | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
4 | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | |
1 κ.σ. κ.σ. | Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι | |
1 κ.σ. κ.σ. | Ρίγανη
Ρίγανη (φρέσκια ) | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) | |
40 ml ml | Ούζο Ούζο | |
40 ml ml | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | |
Τοματίνια
Τοματίνι (για στόλισμα) | ||
Βασιλικός
Βασιλικός (για στόλισμα) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΜαρινάτα για ψητό κοτόπουλο με ούζο
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το φρέσκο θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και λίγο πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε τα μπούτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες, γυρίζοντάς τα μία φορά στο ενδιάμεσο.
- Στη συνέχεια τα βγάζετε από τη μαρινάτα, τα αφήνετε να στραγγίσουν, τα αλείφετε ελαφρώς με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στη σχάρα.
- Στο τέλος αλατίζετε κατά προτίμηση.
*Σερβίρετε με λίγα τοματίνια, πιπεριές κόκκινες και καυτερές, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.