
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
500 g g | Ελιά από βόειο Ελιά από βόειο | ||
100 g g | Καρότα
Καρότο (σε λεπτές ροδέλες) | ||
70 g g | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερα, ψιλοκομμένα) | ||
75 g g | Πράσινες πιπεριές Πράσινη πιπεριά | ||
125 g g | Κολοκύθια Κολοκύθι | ||
95 g g | Μελιτζάνες
Μελιτζάνα (λευκή) | ||
120 g g | Πατάτες
Πατάτα (καθαρισμένη) | ||
160 g g | Τομάτες
Τομάτα (φρέσκες χωρίς σπόρους) | ||
1 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Σκόρδα
Σκόρδο (σε σκόνη) | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι
Πιπέρι (λευκό) | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Μπούκοβο
Μπούκοβο (καυτερό) | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη | ||
55 ml ml | Λευκό κρασί
Λευκό κρασί (ξηρό) | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλοκκομένο) | ||
150 g g | Τυρί φέτα
Τυρί φέτα (σε άλμη) | ||
500 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
60 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΜοσχαράκι με λαχανικά και φέτα στο φούρνο
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρείτε το λίπος από το κρέας και το κόβετε σε κύβους.
- Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά καρέ.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και το μαγειρεύετε, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Με μία τρυπητή κουτάλα το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
- Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και τα λαχανικά. Βράζετε για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρέας, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Ανοίγετε το καπάκι και το αφήνετε να βράσει άλλα 20 λεπτα για να απορροφήσει τα υγρά του. Προσέχετε να μην ανακατεύετε συνέχεια ή με δύναμη το φαγητό, για να μη λιώσουν τα λαχανικά.
- Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε ένα ταψί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 25 λεπτά.
- Ανοίγετε τον φούρνο και προσθέτετε τριμμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.