Quality for less.
Μοσχαράκι με λαχανικά και φέτα στο φούρνο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

500 g g Ελιά από βόειο Ελιά από βόειο
100 g g Καρότα Καρότο
(σε λεπτές ροδέλες)
70 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερα, ψιλοκομμένα)
75 g g Πράσινες πιπεριές Πράσινη πιπεριά
125 g g Κολοκύθια Κολοκύθι
95 g g Μελιτζάνες Μελιτζάνα
(λευκή)
120 g g Πατάτες Πατάτα
(καθαρισμένη)
160 g g Τομάτες Τομάτα
(φρέσκες χωρίς σπόρους)
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κ.γλ. κ.γλ. Σκόρδα Σκόρδο
(σε σκόνη)
1 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι
(λευκό)
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Μπούκοβο Μπούκοβο
(καυτερό)
1 κ.γλ. κ.γλ. Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη
55 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(ξηρό)
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκκομένο)
150 g g Τυρί φέτα Τυρί φέτα
(σε άλμη)
500 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
60 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Μοσχαράκι με λαχανικά και φέτα στο φούρνο

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

2:00 ώρες
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αφαιρείτε το λίπος από το κρέας και το κόβετε σε κύβους.
  2. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά καρέ.
  3. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και το μαγειρεύετε, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  4. Με μία τρυπητή κουτάλα το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
  5. Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και τα λαχανικά. Βράζετε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτετε το κρέας, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  7. Ανοίγετε το καπάκι και το αφήνετε να βράσει άλλα 20 λεπτα για να απορροφήσει τα υγρά του. Προσέχετε να μην ανακατεύετε συνέχεια ή με δύναμη το φαγητό, για να μη λιώσουν τα λαχανικά.
  8. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε ένα ταψί.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 25 λεπτά.
  10. Ανοίγετε τον φούρνο και προσθέτετε τριμμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.
  11. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Λέξεις - Κλειδιά

Κυρίως πιάτο Κρέας