
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
500 g g | Ελιά από βόειο Ελιά από βόειο | ||
100 g g | Καρότα Καρότο | ||
σε λεπτές ροδέλες | |||
70 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
ξερα, ψιλοκομμένα | |||
75 g g | Πράσινες πιπεριές Πράσινη πιπεριά | ||
125 g g | Κολοκύθια Κολοκύθι | ||
95 g g | Μελιτζάνες Μελιτζάνα | ||
λευκή | |||
120 g g | Πατάτες Πατάτα | ||
καθαρισμένη | |||
160 g g | Τομάτες Τομάτα | ||
φρέσκες χωρίς σπόρους | |||
1 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Σκόρδα Σκόρδο | ||
σε σκόνη | |||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι | ||
λευκό | |||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Μπούκοβο Μπούκοβο | ||
καυτερό | |||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Κύμινο σε σκόνη Κύμινο σε σκόνη | ||
55 ml ml | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
ξηρό | |||
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός Μαϊντανός | ||
ψιλοκκομένο | |||
150 g g | Τυρί φέτα Τυρί φέτα | ||
σε άλμη | |||
500 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
60 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο |
Μοσχαράκι με λαχανικά και φέτα στο φούρνο
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
2:00 ώρες
(3)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρείτε το λίπος από το κρέας και το κόβετε σε κύβους.
- Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά καρέ.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και το μαγειρεύετε, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Με μία τρυπητή κουτάλα το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
- Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και τα λαχανικά. Βράζετε για 5 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρέας, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
- Ανοίγετε το καπάκι και το αφήνετε να βράσει άλλα 20 λεπτα για να απορροφήσει τα υγρά του. Προσέχετε να μην ανακατεύετε συνέχεια ή με δύναμη το φαγητό, για να μη λιώσουν τα λαχανικά.
- Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε ένα ταψί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 25 λεπτά.
- Ανοίγετε τον φούρνο και προσθέτετε τριμμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.
- Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.