Quality for less.
Γαλοπούλα γεμιστή

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

100 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
1 κ.σ. κ.σ. Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
1 κ.σ. κ.σ. Θυμάρι Θυμάρι
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
0,5 κ.γ. κ.γ. Πιπέρι Πιπέρι

Για τη γέμιση

100 g g Δαμάσκηνα Δαμάσκηνο
(αποξηραμένα)
75 g g σταφίδες σταφίδα
(σουλτανίνες μουλιασμένες σε κονιάκ)
200 g g Ρύζι Ρύζι
(Καρολίνα)
50 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(λιωμένο)
75 g g Κουκουνάρια Κουκουνάρι
0,5 ματσάκια ματσάκι Δυόσμος Δυόσμος
( ψιλοκομμένο)
1 κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
300 ml ml Ζωμός κοτόπουλο Ζωμός κοτόπουλο
50 ml ml Κονιάκ Κονιάκ
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
150 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Γαλοπούλα γεμιστή

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

3:30 ώρες
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C καθώς προετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ρύζι και τα συκωτάκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το ζωμό, την κανέλα, τις σταφίδες με το κονιάκ και βράζουμε μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τα σύκα, τα κάστανα, τον δυόσμο και το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνουμε.
Μέσα σε ένα δοχείο ετοιμάζουμε το άλειμμα της γαλοπούλας προσθέτοντας στο βούτυρο τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα, την αλοίφουμε με το άλειμμα βουτύρου που ετοιμάσαμε και την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2½ ώρες.
Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με πατατούλες φούρνου και βραστά λαχανικά.