Quality for less.
Φιλέτο σολομού σε κρούστα μπριός με ριζότο παντζαριού

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

700 g g Φιλέτα σολομού Φιλέτο σολομού
(άγριου)
80 g g Ψωμί brioche Ψωμί brioche
50 g g Βούτυρο Βούτυρο
(μαλακό)
1 κ.σ. κ.σ. Μουστάρδα Μουστάρδα
(Ντιζόν)
1 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
600 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
3 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
1 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
150 g g Ρύζι Ρύζι
(για ριζότο)
100 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
100 g g Παρμεζάνα Παρμεζάνα
300 g g Πατζάρια Πατζάρια
(βρασμένο)
1 ματσάκια ματσάκι Σχοινόπρασο Σχοινόπρασο

Φιλέτο σολομού σε κρούστα μπριός με ριζότο παντζαριού

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

45 λεπτά
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεπαγώνουμε το φιλέτο σολομού και το χωρίζουμε σε 4 μερίδες.
Θρυμματίζουμε ελαφρά το ψωμί και χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ. Προσθέτουμε στο βούτυρο τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε και το ψωμί.
Πλάθουμε την κρούστα, απλώνουμε πάνω από τον σολομό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 25 λεπτά.
Παράλληλα βράζουμε τον ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε κύβους και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη δάφνη. Αφήνουμε το ριζότο να βράσει, ανακατεύοντας και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.
Όταν γίνει το ριζότο, μετά από περίπου 20 λεπτά, τρίβουμε την παρμεζάνα, κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο σε βαθιά πιάτα. Κόβουμε το σχοινόπρασο και το πασπαλίζουμε πάνω από το ριζότο. Βγάζουμε τον σολομό από τον φούρνο, τον μοιράζουμε και τον σερβίρουμε.

Διατροφικός πίνακας

Λιπαρά26,6 g Υδατάνθρακες55,8 g Πρωτεΐνη53,3 g kCal702 KJ2941