Quality for less.
Μοσχαράκι κοκκινιστό

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

Για το μοσχαράκι

500 g g Βόειο κρεάς τας κεμπάπ Βόειο κρεάς τας κεμπάπ
(12-24 μηνών, νωπό)
1 κυβάκια κυβάκι Ζωμός βοδινός Ζωμός βοδινός
100 g g Καρότα Καρότο
(κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
150 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
50 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
3 Μπαχάρι Μπαχάρι
(κόκκοι)
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 κ.γλ. κ.γλ. Καυτερές πιπεριές Καυτερή πιπεριά
(σε σκόνη)
20 g g Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
1 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
35 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
(ξηρό)
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Σκόρδα Σκόρδο
(σε σκόνη)
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλοκομμένος)

Για το ρύζι

700 ml ml Νερά Νερό
200 g g Ρύζι νυχάκι Ρύζι νυχάκι
1 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

60 λεπτά
(8)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτετε τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια βάζετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε για 1 ακόμη λεπτό.
  4. Προσθέτετε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και την τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά.
  5. Έπειτα σβήνετε με το κρασί.
  6. Προσθέτετε 900 ml νερό, αλάτι, τον ζωμό βοδινού και αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
  7. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε με μισοσκεπασμένο καπάκι για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
  8. Για το ρύζι βράζετε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αλατίζετε.
  9. Προσθέτετε το ρύζι και το βράζετε με κλειστό το καπάκι. Όταν πιει τα υγρά του είναι έτοιμο.