
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
Για το μοσχαράκι
500 g g | Βόειο κρεάς τας κεμπάπ
Βόειο κρεάς τας κεμπάπ (12-24 μηνών, νωπό) | ||
1 κυβάκια κυβάκι | Ζωμός βοδινός Ζωμός βοδινός | ||
100 g g | Καρότα
Καρότο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες) | ||
150 g g | Τομάτες
Τομάτα (κονκασέ) | ||
50 | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ξερό, ψιλοκομμένο) | ||
3 | Μπαχάρι
Μπαχάρι (κόκκοι) | ||
1 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Καυτερές πιπεριές
Καυτερή πιπεριά (σε σκόνη) | ||
20 g g | Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
50 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
35 ml ml | Λευκό κρασί
Λευκό κρασί (ξηρό) | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Σκόρδα
Σκόρδο (σε σκόνη) | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος) |
Για το ρύζι
700 ml ml | Νερά Νερό | ||
200 g g | Ρύζι νυχάκι Ρύζι νυχάκι | ||
1 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΜοσχαράκι κοκκινιστό
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε για 1 ακόμη λεπτό.
- Προσθέτετε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και την τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά.
- Έπειτα σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε 900 ml νερό, αλάτι, τον ζωμό βοδινού και αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε με μισοσκεπασμένο καπάκι για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
- Για το ρύζι βράζετε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και αλατίζετε.
- Προσθέτετε το ρύζι και το βράζετε με κλειστό το καπάκι. Όταν πιει τα υγρά του είναι έτοιμο.