
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
120 g g | Αμυγδαλόπαστα Αμυγδαλόπαστα | |
60 g g | Βούτυρο
Βούτυρο (μαλακό) | |
50 ml ml | Γάλα Γάλα | |
60 g g | Ζάχαρη Ζάχαρη | |
1 κ.γ. κ.γ. | Μπαχάρι Μπαχάρι | |
1 κ.γ. κ.γ. | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
4 | Αυγά Αυγό | |
280 g g | Αλεύρι
Αλεύρι (ντίνκελ) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Μπέικιν πάουντερ Μπέικιν πάουντερ | |
2 | Αχλάδια Αχλάδι | |
80 g g | Καρύδια
Καρύδια (αλεσμένα) | |
Άχνη ζάχαρη
Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα, προαιρετικά) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΤάρτα με αχλάδια και αμυγδαλόπαστα
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη την αμυγδαλόπαστα, τη χτυπάμε μαζί με το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη και το μπαχάρι στην κουζινομηχανή μέχρι να γίνει μια κρεμώδης ζύμη και ανακατεύουμε με τον χυμό λεμόνι.
Προσθέτουμε τα αυγά και συγχρόνως ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 °C.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτουμε στο μπολ και συγχρόνως ανακατεύουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 8 φέτες.
Βουτυρώνουμε μια λυόμενη φόρμα και πασπαλίζουμε τα μισά από τα καρύδια στον πάτο. Ρίχνουμε τη ζύμη και απλώνουμε επάνω τις φέτες από το αχλάδι. Πασπαλίζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα καρύδια.
Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη προαιρετικά.