Quality for less.
Ψητό κότσι αρνιού με πατάτες και δεντρολίβανο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 Κότσι Κότσι
(περίπου 1 kg)
1 κ.σ. κ.σ. Λάδι Λάδι
(για τηγάνισμα)
1 κ.γ. κ.γ. Μέλι Μέλι
1 κ.σ. κ.σ. Σπόροι μάραθου Σπόροι μάραθου
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
300 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
1 kg kg Πατάτες Πατάτες
(για φούρνο)
500 g g Καρότα Καρότο
2 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(κόκκινα)
1 ματσάκια ματσάκι Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
25 g g Βούτυρο Βούτυρο
(κρύο)
Λάδι σκόρδου Λάδι σκόρδου

Ψητό κότσι αρνιού με πατάτες και δεντρολίβανο

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

4:00 ώρες
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C (πάνω/κάτω αντιστάσεις).
Μαρινάρουμε το κρέας με το λάδι, το μέλι, τους σπόρους μάραθου, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε το κότσι με 150 ml κρασί και μετά απο λίγο προσθέτουμε 300 ml νερό. Κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει στον φούρνο για 3 ώρες.
Εν τω μεταξύ πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Κόβουμε τα καρότα στη μέση και μετά σε μισοφέγγαρα και τα προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο τις πατάτες και τις μαρινάρουμε με το υπόλοιπο λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Προσθέτουμε τις πατάτες στον φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι του ψησίματος και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε τις πατάτες με τα λαχανικά και το κρέας και περιχύνουμε με λάδι σκόρδου.

Διατροφικός πίνακας

Λιπαρά65,2 g Υδατάνθρακες56,7 g Πρωτεΐνη49,9 g kCal1085 KJ4528