Quality for less.
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κοκκινιστό με πέννες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

700 g g Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου
(φιλέτο)
150 g g Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ξερό, ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(ψιλοκομμένο)
800 g g Τομάτες Τομάτα
(κονκασέ)
70 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 φύλλα φύλλο Δάφνη Δάφνη
1 Ξύλα κανέλας Ξύλο κανέλας
200 g g Λευκό κρασί Λευκό κρασί
300 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
5 μπαλάκια μπαλάκι Μπαχάρι Μπαχάρι
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Μαϊντανός Μαϊντανός
100 g g Γραβιέρα Γραβιέρα
500 g g Πέννες Πέννες

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κοκκινιστό με πέννες

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

40 λεπτά
(5)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
  2. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός τους.
  3. Στη συνέχεια τα λαδώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνετε τα φιλέτα να σοταριστούν, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Έπειτα τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη.
  7. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε.
  8. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνετε ξανά τα φιλέτα.
  9. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  10. Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ και τα μπαχαρικά.
  11. Καλύπτετε το φαγητό με τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά.
  12. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.
  13. Σερβίρετε σε ένα πιάτο, στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.