
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
700 g g | Μπούτι κοτόπουλου Μπούτι κοτόπουλου | ||
φιλέτο | |||
150 g g | Κρεμμύδια Κρεμμύδι | ||
ξερό, ψιλοκομμένο | |||
2 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα Σκόρδο | ||
ψιλοκομμένο | |||
800 g g | Τομάτες Τομάτα | ||
κονκασέ | |||
70 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
1 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | ||
1 | Ξύλα κανέλας Ξύλο κανέλας | ||
200 g g | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | ||
300 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
5 μπαλάκια μπαλάκι | Μπαχάρι Μπαχάρι | ||
Αλάτι Αλάτι | |||
Πιπέρι Πιπέρι | |||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Μαϊντανός Μαϊντανός | ||
100 g g | Γραβιέρα Γραβιέρα | ||
500 g g | Πέννες Πέννες |
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κοκκινιστό με πέννες
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
0:40 λεπτά
(0)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός τους.
- Στη συνέχεια τα λαδώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνετε τα φιλέτα να σοταριστούν, μέχρι να ροδίσουν.
- Έπειτα τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη.
- Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε.
- Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνετε ξανά τα φιλέτα.
- Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ και τα μπαχαρικά.
- Καλύπτετε το φαγητό με τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο, στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.