Quality for less.
Αρωματική πάστα από ψητές μελιτζάνες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

4 Μελιτζάνες Μελιτζάνα
250 - 300 Τυρί φέτα Τυρί φέτα
3 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
3 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
0,5 Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
1 κ.σ. κ.σ. Φρέσκια μαντζουράνα Φρέσκια μαντζουράνα
1 κ.σ. κ.σ. Ρίγανη Ρίγανη
1 κ.γλ. κ.γλ. Ξερό εστραγκόν Ξερό εστραγκόν
(ή εναλλακτικά θυμάρι)

Αρωματική πάστα από ψητές μελιτζάνες

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

15 λεπτά
(10)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τρυπάτε και ψήνετε 4 μεγάλες μελιτζάνες στα κάρβουνα.
  2. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το φλοιό τους.
  3. Περνάτε τη φέτα στον τρίφτη.
  4. Κόβετε την καθαρισμένη και ψημένη μελιτζάνα σε όσο το δυνατό μικρότερα κομμάτια, μέχρι να πολτοποιηθεί.
  5. Καθαρίζετε μερικά σκόρδα και τα ψιλοκόβετε όσο το δυνατό περισσότερο.
  6. Αναμιγνύετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα με τη μελιτζάνα.
  7. Προσθέστε το μίγμα στη φέτα.
  8. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ξύσμα από λάιμ, όπως και τα μυρωδικά μας, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι ή εστραγκόν.
  9. Ανακατεύετε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέστε λίγο χυμό από λάιμ.

*Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη πιπεριά και φρυγανισμένο ψωμί.