
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
4 | Μελιτζάνες Μελιτζάνα | |
250 - 300 | Τυρί φέτα Τυρί φέτα | |
3 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα Σκόρδο | |
3 κ.σ. κ.σ. | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
1 | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | |
0,5 | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
1 κ.σ. κ.σ. | Φρέσκια μαντζουράνα Φρέσκια μαντζουράνα | |
1 κ.σ. κ.σ. | Ρίγανη Ρίγανη | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Ξερό εστραγκόν
Ξερό εστραγκόν (ή εναλλακτικά θυμάρι) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΑρωματική πάστα από ψητές μελιτζάνες
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τρυπάτε και ψήνετε 4 μεγάλες μελιτζάνες στα κάρβουνα.
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από το φλοιό τους.
- Περνάτε τη φέτα στον τρίφτη.
- Κόβετε την καθαρισμένη και ψημένη μελιτζάνα σε όσο το δυνατό μικρότερα κομμάτια, μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Καθαρίζετε μερικά σκόρδα και τα ψιλοκόβετε όσο το δυνατό περισσότερο.
- Αναμιγνύετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα με τη μελιτζάνα.
- Προσθέστε το μίγμα στη φέτα.
- Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ξύσμα από λάιμ, όπως και τα μυρωδικά μας, μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι ή εστραγκόν.
- Ανακατεύετε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέστε λίγο χυμό από λάιμ.
*Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη πιπεριά και φρυγανισμένο ψωμί.