
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
12 - 16 | Γαρίδες Γαρίδες |
Για το ντιπ
100 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
30 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
2 κ.σ. κ.σ. | Μουστάρδα
Μουστάρδα (πικάντικη ή απαλή) | |
2 κ.σ. κ.σ. | Μαγιονέζα Μαγιονέζα | |
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι Πιπέρι | ||
1 | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | |
Δεντρολίβανο
Δεντρολίβανο (λίγο, ψιλοκομμένο ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΨητές γαρίδες με γευστικό ντιπ
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τιςγαρίδες
- Αποφλοιώστε τις γαρίδες.
- Χαράξτε τη ράχη τους και αφαιρέστε την αμμοσακούλα.
- Βουτήξτε τα καλαμάκια σε νερό για να μην καούν στη σχάρα και περάστε τα ανά δύο στις γαρίδες για να μπορείτε να τις γυρίζετε στη σχάρα.
- Λαδώστε τις γαρίδες με ένα πινέλο και αλατίστε και από τις δύο μεριές πριν το ψήσιμο.
- Ψήστε τις γαρίδες για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μη σκληρύνουν.
Για το ντιπ
- Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ξύσμα από 1 λεμόνι στο μπλέντερ.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
*Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο.