
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
2 | Χοιρινές μπριζόλες
Χοιρινή μπριζόλα (250 γρ.) | |
50 g g | Σπαράγγια
Σπαράγγι (καθαρισμένα) | |
150 g g | Μπρόκολα Μπρόκολο | |
100 g g | Πράσινα φασολάκια
Πράσινα φασολάκια (κατεψυγμένα) | |
4 | Baby Corn
Baby Corn (κονσέρβα) | |
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι Πιπέρι | ||
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο |
Για την pepper sauce
60 g g | Βούτυρο Βούτυρο | |
Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (1/2, πολύ ψιλοκομμένο) | ||
2 κ.σ. κ.σ. | Πιπέρι
Πιπέρι (mix, σπασμένα σε ένα γουδί) | |
100 ml ml | Κονιάκ Κονιάκ | |
100 ml ml | Ζωμός βοδινός Ζωμός βοδινός | |
60 ml ml | Κρέμα γάλακτος
Κρέμα γάλακτος (πλήρης) | |
1 πρέζες πρέζα | Αλάτι Αλάτι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΧοιρινές μπριζόλες με pepper sauce και λαχανικά
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εκτέλεση για τα ψητά λαχανικά:
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να βράσει.
- Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό.
- Tα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
- Bράζουμε στην ίδια κατσαρόλα τα μπρόκολα και τα φασολάκια για 2 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα κρυώνουμε και αυτά σε ένα μπολ με νερό και πάγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Tοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
- Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα baby corn για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λιώνουμε.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το βοδινό ζωμό και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για την μπριζόλα:
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.
- Αφού κάψει το σχαροτήγανο, μεταφέρουμε τις μπριζόλες εκεί και τις ψήνουμε στο βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε γυρνώντας τες και από τις 2 πλευρές με μία σπάτουλα.
- Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε 2 πιάτα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά.
- Γαρνίρουμε τις μπριζόλες με λίγη pepper sauce, τοποθετούμε δίπλα τους λίγα από τα ψητά λαχανικά και σερβίρουμε.
Διατροφικός πίνακας
Λιπαρά36,9
g
Υδατάνθρακες46,6
g
Πρωτεΐνη53,1
g
kCal810
KJ3389