Quality for less.
Χοιρινές μπριζόλες με pepper sauce και λαχανικά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης
Συνταγές με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Τσούλη.

Συστατικά

2 Χοιρινές μπριζόλες Χοιρινή μπριζόλα
(250 γρ.)
50 g g Σπαράγγια Σπαράγγι
(καθαρισμένα)
150 g g Μπρόκολα Μπρόκολο
100 g g Πράσινα φασολάκια Πράσινα φασολάκια
(κατεψυγμένα)
4 Baby Corn Baby Corn
(κονσέρβα)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Για την pepper sauce

60 g g Βούτυρο Βούτυρο
Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(1/2, πολύ ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. κ.σ. Πιπέρι Πιπέρι
(mix, σπασμένα σε ένα γουδί)
100 ml ml Κονιάκ Κονιάκ
100 ml ml Ζωμός βοδινός Ζωμός βοδινός
60 ml ml Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
(πλήρης)
1 πρέζες πρέζα Αλάτι Αλάτι

Χοιρινές μπριζόλες με pepper sauce και λαχανικά

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

25 λεπτά
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκτέλεση για τα ψητά λαχανικά:

  1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να βράσει.
  2. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό.
  3. Tα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
  4. Bράζουμε στην ίδια κατσαρόλα τα μπρόκολα και τα φασολάκια για 2 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμα, τα κρυώνουμε και αυτά σε ένα μπολ με νερό και πάγο και τα αφήνουμε στην άκρη.
  6. Tοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
  7. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα baby corn για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  8. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Εκτέλεση για τη σάλτσα:

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το λιώνουμε.
  2. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  3. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το βοδινό ζωμό και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για την μπριζόλα:

  1. Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.
  2. Αφού κάψει το σχαροτήγανο, μεταφέρουμε τις μπριζόλες εκεί και τις ψήνουμε στο βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε γυρνώντας τες και από τις 2 πλευρές με μία σπάτουλα.
  3. Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε 2 πιάτα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά.
  4. Γαρνίρουμε τις μπριζόλες με λίγη pepper sauce, τοποθετούμε δίπλα τους λίγα από τα ψητά λαχανικά και σερβίρουμε.

Διατροφικός πίνακας

Λιπαρά36,9 g Υδατάνθρακες46,6 g Πρωτεΐνη53,1 g kCal810 KJ3389