
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1,5 L L | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | |
1 | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) | |
2 | Στικ σέλερι
Στικ σέλερι (ψιλοκομμένα) | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας | |
2 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα
Σκόρδο (Ψιλοκομμένες) | |
500 g g | Κριθαράκι
Κριθαράκι (Ολικής άλεσης ) | |
10 κλωνάρι κλωνάρι | Θυμάρι
Θυμάρι (Μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα) | |
200 g g | Μύδια
Μύδια (Φρέσκα) | |
150 ml ml | Λευκό κρασί Λευκό κρασί | |
300 g g | Τομάτες
Τομάτα (Κονκασέ) | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Καπνιστή πάπρικα Καπνιστή πάπρικα | |
20 | Γαρίδες
Γαρίδες (καθαρισμένες) | |
2 κ.σ. κ.σ. | Βούτυρο
Βούτυρο (Σε θερμοκρασία δωματίου) | |
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι Πιπέρι | ||
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚριθαρότο με θαλασσινά
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το ζωμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά πριν προσθέσουμε το κριθαράκι και το θυμάρι.
- Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα και το ζωμό σε δόσεις με μια βαθιά κουτάλα.
- Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Μόλις το κριθαρότο κοντεύει να δέσει, καθαρίζουμε εξωτερικά με ένα σύρμα τα μύδια, αφαιρούμε τις τριχούλες που βρίσκονται στο κάτω μέρος τους.
- Προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα με το κριθαρότο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Μόλις ετοιμαστεί το κριθαρότο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό.
Διατροφικός πίνακας
kCal748
KJ3130