Quality for less.
Κριθαρότο με θαλασσινά

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης
Συνταγές με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Τσούλη.

Συστατικά

1,5 L L Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ψιλοκομμένο)
2 Στικ σέλερι Στικ σέλερι
(ψιλοκομμένα)
1 κ.γλ. κ.γλ. Πελτέ τομάτας Πελτέ τομάτας
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(Ψιλοκομμένες)
500 g g Κριθαράκι Κριθαράκι
(Ολικής άλεσης )
10 κλωνάρι κλωνάρι Θυμάρι Θυμάρι
(Μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
200 g g Μύδια Μύδια
(Φρέσκα)
150 ml ml Λευκό κρασί Λευκό κρασί
300 g g Τομάτες Τομάτα
(Κονκασέ)
1 κ.γλ. κ.γλ. Καπνιστή πάπρικα Καπνιστή πάπρικα
20 Γαρίδες Γαρίδες
(καθαρισμένες)
2 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο Βούτυρο
(Σε θερμοκρασία δωματίου)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο

Κριθαρότο με θαλασσινά

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

45 λεπτά
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταίνουμε το ζωμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά πριν προσθέσουμε το κριθαράκι και το θυμάρι.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, την πάπρικα και το ζωμό σε δόσεις με μια βαθιά κουτάλα.
  6. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις το κριθαρότο κοντεύει να δέσει, καθαρίζουμε εξωτερικά με ένα σύρμα τα μύδια, αφαιρούμε τις τριχούλες που βρίσκονται στο κάτω μέρος τους.
  8. Προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα με το κριθαρότο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια.
  9. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  10. Μόλις ετοιμαστεί το κριθαρότο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου με μία ξύλινη κουτάλα.
  11. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό.

Διατροφικός πίνακας

kCal748 KJ3130