Quality for less.
Καγιανάς

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης
Συνταγές με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Τσούλη.

Συστατικά

6 Αυγά Αυγό
(medium)
800 g g Τομάτες Τομάτα
(φρέσκια, τριμμένη)
1 Πιπεριές τσίλι Πιπεριά τσίλι
(χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη)
1 Κρεμμύδια Κρεμμύδι
(ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
(κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες)
1 κ.γλ. κ.γλ. Κύμινο Κύμινο
(τριμμένο)
1 κ.σ. κ.σ. Πάπρικα Πάπρικα
(γλυκιά, τριμμένη)
50 ml ml Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

200 g g Φέτα Φέτα
(θρυμματισμένη)
1 κ.σ. κ.σ. Μαϊντανός Μαϊντανός
(ψιλικομμένο)
Ψωμιά Ψωμί
(ψημένο)
Πιπέρι Πιπέρι

Καγιανάς

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

45 λεπτά
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το τσίλι, τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με την κουτάλα.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Σπάμε τα αυγά προσεκτικά πάνω από τη σάλτσα, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  6. Πολύ προσεκτικά, με ένα κουταλάκι καλύπτουμε τα ασπράδια με τη σάλτσα χωρίς να πειράξουμε τον κρόκο.
  7. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά το πασπαλίζουμε με φέτα, πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.

Διατροφικός πίνακας

Λιπαρά15 g Πρωτεΐνη9 g kCal193