
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
6 | Αυγά
Αυγό (medium) | |
800 g g | Τομάτες
Τομάτα (φρέσκια, τριμμένη) | |
1 | Πιπεριές τσίλι
Πιπεριά τσίλι (χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη) | |
1 | Κρεμμύδια
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) | |
4 σκελίδες σκελίδα | Σκόρδα
Σκόρδο (κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες) | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Κύμινο
Κύμινο (τριμμένο) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Πάπρικα
Πάπρικα (γλυκιά, τριμμένη) | |
50 ml ml | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
Αλάτι Αλάτι | ||
Πιπέρι Πιπέρι |
Για το σερβίρισμα
200 g g | Φέτα
Φέτα (θρυμματισμένη) | |
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλικομμένο) | |
Ψωμιά
Ψωμί (ψημένο) | ||
Πιπέρι Πιπέρι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΚαγιανάς
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το τσίλι, τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με την κουτάλα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Βάζουμε στο τηγάνι την ντομάτα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σπάμε τα αυγά προσεκτικά πάνω από τη σάλτσα, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Πολύ προσεκτικά, με ένα κουταλάκι καλύπτουμε τα ασπράδια με τη σάλτσα χωρίς να πειράξουμε τον κρόκο.
- Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά το πασπαλίζουμε με φέτα, πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Διατροφικός πίνακας
Λιπαρά15
g
Πρωτεΐνη9
g
kCal193