
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
Για το θράψαλο
900 g g | Θράψαλα
Θράψαλα (σε ροδέλες) | |
Λεμόνια Λεμόνι | ||
1 κ.σ. κ.σ. | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | |
2 φύλλα φύλλο | Δάφνη Δάφνη | |
10 κόκκοι κόκκος | Πιπέρι
Πιπέρι (χοντρό, κόκκινο) |
Για την σαλάτα
500 g g | Λευκά φασόλια
Λευκά φασόλια (χοντρά) | |
100 g g | Καρότα
Καρότο (ψιλοκομμένο) | |
70 g g | Κρεμμύδια φρέσκα
Κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο) | |
15 g g | Άνηθο
Άνηθο (ψιλοκομμένο) | |
100 g g | Τομάτες
Τομάτα (κομμένη καρέ μικρ, μόνο η σάρκα) | |
1 κ.γλ. κ.γλ. | Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού | |
40 g g | Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι | |
20 g g | Χοντρό σέλερι
Χοντρό σέλερι (ψιλοκομμένο) | |
70 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
6 | Λιαστές τομάτες
Λιαστή τομάτα (ψιλοκομμένο) | |
1,5 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | |
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι |
Για την βινεγκρέτ
60 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | |
15 g g | Μηλόξιδο Μηλόξιδο | |
20 g g | Μουστάρδα Μουστάρδα | |
1 κ.σ. κ.σ. | Μαϊντανός
Μαϊντανός (ψιλοκομμένος) | |
Αλάτι Αλάτι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listΘράψαλο με σαλάτα φασόλια
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζετε τα φασόλια για 8 ώρες.
- Έπειτα, βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά.
- Τα σουρώνετε και τα κρυώνετε αμέσως.
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα φασόλια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο, τη ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις λιαστές τομάτες.
- Παράλληλα, ζεσταίνετε το νερό και ρίχνετε το λεμόνι, τη δάφνη, το πιπέρι και το μηλόξυδο.
- Αφήνετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε το θράψαλο και το βράζετε για 3-4 λεπτά.
- Το κρυώνετε αμέσως και το στραγγίζετε.
- Στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Για τη μαρινάδα, ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύετε καλά.
- Προσθέτετε το θράψαλο και ανακατεύετε ξανά.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σαλάτα με τα φασόλια και από πάνω τοποθετείτε το θράψαλο.