Πασχαλινά Τσουρέκια

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

30 g g Αλεύρι Αλεύρι
350 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
ζεστό λιωμένο
400 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
20 g g Μαχλέπι Μαχλέπι
σε σπόρους
135 ml ml Γάλα Γάλα
χλιαρό
1 Αυγά Αυγό
για το άλειμμα
1 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
κοφτή
90 g g Μαγιά Μαγιά
300 g g Νερά Νερό

Πασχαλινά Τσουρέκια

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Κοινοποίησε τη συνταγή
0:45 λεπτά
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

1. Βράζετε τα 20 g μαχλέπι σε 200 ml νερό, ώστε να αποκτήσετε 120 ml καθαρό, φιλτραρισμένο σιρόπι.
2. Διαλύετε τη μαγιά μαζί με τα 30 g αλεύρι σε 100 ml χλιαρό νερό και την αφήνετε να φουσκώσει.
3. Στον κάδο του μίξερ βάζετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το χλιαρό γάλα και ανακατεύετε με το σύρμα του μίξερ για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
4. Ρίχνετε το σιρόπι, αφού πρώτα κρυώσει.
5. Προσθέτετε τα αυγά, τη μαγιά (αφού φουσκώσει) και σταδιακά το αλεύρι.
6. Τα ανακατεύετε αρχικά με το σύρμα και στη συνέχεια με το γάντζο του μίξερ.
7. Παράλληλα με το αλεύρι, προσθέτετε σταδιακά και όλο το χλιαρό βούτυρο.
8. Δουλεύετε τη ζύμη σε μεσαία ταχύτητα για 15-20 λεπτά.
9. Μεταφέρετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ σε μία μεγαλύτερη λεκάνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος.
10. Όταν ο όγκος της ζύμης διπλασιαστεί, τη χωρίζετε σε 5 μέρη και πλάθετε 5 τσουρέκια.
11. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να φουσκώσουν περίπου 1-1,5 ώρα.
12. Στη συνέχεια χτυπάτε 1 αυγό, ρίχνετε και λίγο νερό και αλείφετε με αυτό τα τσουρέκια.
13. Τοποθετείτε μία λαδόκολα σε ένα ταψί φούρνου και τα βάζετε επάνω, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Αν δε χωράνε σε ένα, τότε βάλτε τα σε δύο ταψιά.
14. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για περίπου 25 λεπτά.
15. Όταν κρυώσουν, τα τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας για να διατηρήσουν την υγρασία τους.

Συμβουλή
Προσέχετε το χρόνο ψησίματος σύμφωνα με τον φούρνο σας. Οι φούρνοι έχουν πάντα απόκλιση μεταξύ τους.

Λέξεις - Κλειδιά

Ψωμιά & Ζύμες Γλυκά