Quality for less.
Christmas cake

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

90 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
Ξύσμα λεμονιού Ξύσμα λεμονιού
Χυμός λεμόνι Χυμός λεμόνι
220 g g φοινίκια φοινίκι
(κομμένα σε κομμάτια)
100 g g γλυκό του κουταλιού καρυδάκι γλυκό του κουταλιού καρυδάκι
100 g g κεράσια γλασέ κεράσι γλασέ
(κομμένα στα δύο)
310 g g σταφίδες σταφίδα
130 g g Καρύδια Καρύδι
65 ml ml Κονιάκ Κονιάκ
60 ml ml [INT] Golden Syrup [INT] Golden Syrup
1 κ.γ. κ.γ. Κανέλα Κανέλα
0,5 κ.γ. κ.γ. Μοσχοκάρυδο Μοσχοκάρυδο
0,5 κ.γ. κ.γ. Κάρδαμο Κάρδαμο
75 g g καστανή ζάχαρη καστανή ζάχαρη
(demerara)
130 g g Αλεύρι Αλεύρι
2 Αυγά Αυγό
(ελαφρώς χτυπημένα)

Christmas cake

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

1:10 ώρες
(4)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό και βαθύ ταψί διαμέτρου 15 εκ..

1.Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και στον γύρο του ταψιού και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε τα φοινίκια, τα γλασέ κεράσια, τo γλυκό καρυδάκι, τις σταφίδες, το κονιάκ, το golden syrup, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί καλά και τα αποξηραμένα φρούτα να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά.

3. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά για λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι, μετά τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.

4. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

5. Όταν κρυώσει καλά, το αφαιρούμε απ’ το ταψί και το διακοσμούμε με γλάσο, ξηρούς καρπούς, παστά φρούτα ή με φιγούρες της αρεσκείας μας.

Λέξεις - Κλειδιά

Επιδόρπιο