Quality for less.
Pancakes με πραλίνα ή μέλι και εποχιακά φρούτα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

270 g g Αλεύρι Αλεύρι
150 ml ml Γάλα Γάλα
2 κ.γ. κ.γ. Μπέικιν πάουντερ Μπέικιν πάουντερ
Αλάτι Αλάτι
(1/2 κ.γ.)
90 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
2 Αυγά Αυγό
(μεσαία)
30 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο

Για την επικάλυψη

3 κ.σ. κ.σ. Μέλι Μέλι
Μπανάνες Μπανάνα
2 Φράουλες Φράουλα
5 - 6 Μύρτιλα Μύρτιλο

Pancakes με γλάσο σοκολάτας και φράουλες

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

25 λεπτά
(3)

Μέθοδος Εκτέλεσης

1. Σε ενα μπολ βάλτε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέστε τη ζάχαρη, το baking powder, την βανίλια και το αλάτι.
3. Πρoσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει χυλός.
4. Ζεστάνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
5. Με ένα βουρτσάκι αλείψτε το τηγάνι με ένα μικρό κομματάκι βούτυρο.
6. Με μια μέτρια κουτάλα της σούπας ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι.
7. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες, περίπου 1 με 2 λεπτά.
8. Με την βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίστε γρήγορα κάθε pancake και ψήστε 1 -2 λεπτά και την άλλη πλευρά.
9. Συνεχίζετε με το γλάσο σοκολάτας, λιώνοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το γάλα.
10. Τοποθετήστε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο στο πιάτο και σερβίρετε με το γλάσο και τις φράουλες.

Εργαλεία

Μίνι τηγανάκι για pancakes

Λέξεις - Κλειδιά

Επιδόρπιο