Quality for less.
Σπιτικές Φλαούνες

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

Υλικά για τη ζύμη

2 kg kg Αλεύρι Αλεύρι
(φαρίνα)
1 κ.γ. κ.γ. Αλάτι Αλάτι
2 κ.γ. κ.γ. Μπέικιν πάουντερ Μπέικιν πάουντερ
0,5 g g Μαστίχα Μαστίχα
(κοπανισμένο)
0,5 g g Κανέλα Κανέλα
(χοντροκοπανισμένη)
460 g g Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
(ζαχαροπλαστικής)
2 Μαγιά Μαγιά
(φακελάκια)
Γάλα Γάλα
(χλιαρό)
Νερά Νερό
(χλιαρό για ζύμωμα)

Υλικά για τη γέμιση

1,7 kg kg Φλαούνα Φλαούνα
(χοντροτριμμένο)
300 g g Χαλλούμι Χαλλούμι
(χοντροτριμμένο)
1 - 2 φλιτζάνια φλιτζάνι Σιμιγδάλι Σιμιγδάλι
(ψιλό)
12 Αυγά Αυγό
(περίπου)
2 Μαγιά Μαγιά
(να την διαλύσουμε σε 2 αυγά)
1 - 2 Δυόσμος Δυόσμος
(φύλλα φρέσκου ψιλοκομμένου)
200 g g σταφίδες σταφίδα

Υλικά για επάλειψη

2 - 3 Αυγά Αυγό
(χτυπημένα)
2 φλιτζάνια φλιτζάνι Σουσάμι Σουσάμι

Σπιτικές Φλαούνες

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

2:15 ώρες
(7)

Μέθοδος Εκτέλεσης

1.Για τη γέμιση (φουκός) τρίβετε σε ένα μπολ τα τυριά στον χοντρό τρίφτη και προσθέτετε σε αυτό το μέχλεπι, τη μαστίχα, το σιμιγδάλι, τη μαγιά (την οποία έχετε διαλύσει με δύο από τα αυγά) και ανακατεύετε.

2. Στη συνέχεια κάνετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του μπολ με τα τυριά, προσθέτετε τα υπόλοιπα αυγά ένα ένα και ζυμώνετε καλά.

3.Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 μέρα. Την επόμενη μέρα προσθέτετε το baking powder, τον δυόσμο και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά. Εάν κρίνετε αναγκαίο, προσθέτετε ακόμα ένα αυγό για να αφρατέψει. Στόχος είναι το μείγμα να γίνει συμπαγές και σφικτό.


4.Για για τη ζύμη κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μέχλεπι, τη μαστίχα, την κανέλα και ανακατεύετε καλά.

5.Προσθέτετε το βούτυρο και ρυζιάζετε το αλεύρι με τα δάχτυλα. Ρίχνετε τη μαγιά (που έχετε διαλύσει στο γάλα), λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνετε. Στόχος είναι η ζύμη να γίνει μαλακή και λεία, αλλά όχι κολλώδης.

6.Καλύπτετε με πετσέτα και αφήνετενα ξεκουραστεί για 1 ώρα.


7.Τέλος, μοιράζετε την ζύμη σε 10 ίσες μπάλες και με πλάστη ανοίγετε τα φύλλα σε πάχος ½ εκ. σε σχήμα στρογγυλό.

8.Ρίχνετε 3-4 κουταλιές από τη γέμιση στο κέντρο, κλείνετε περιμετρικά προς το κέντρο τις προεξοχές και με ένα πιρούνι πατάτε τις γωνιές για να κλείσουν καλά.

9.Τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.

10.Μετά από 30 λεπτά περίπου, τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, στον αέρα, για 45 λεπτά.