Τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

Για τη γέμιση

125 Γάλα Γάλα
320 Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα
550 Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος

Για τη ζύμη

1,3 kg kg Αλεύρι Αλεύρι
μαλακό
2 Αυγά Αυγό
για επάλειψη
5 g g Αλάτι Αλάτι
700 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
50 g g Μαχλέπι Μαχλέπι
τριμμένο
15 g g Μαστίχα Μαστίχα
135 g g Μαγιά Μαγιά
φρέσκια
500 Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο
1 L L Γάλα Γάλα
75 g g Κονιάκ Κονιάκ
1 Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
10 g g Βανίλια Βανίλια

Για το γλάσο

500 g g Λευκή σοκολάτα Λευκή σοκολάτα
300 g g Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
50 g g Μέλι Μέλι
100 g g Καρύδια Καρύδι
εναλλακτικά φιστίκια κελυφωτά

Τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

Κοινοποίησε τη συνταγή
4:00 ώρες
(0)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκτέλεση για τη γέμιση

  1. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
  2. Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνετε σιγά σιγά στη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Την ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει.
  4. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μια λεκάνη και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
  5. Ενσωματώνετε τη σοκολάτα στη σαντιγί με μια σπάτουλα μαρίζ, ανακατεύοντας απαλά.

Εκτέλεση για τη ζύμη

  1. Ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε τη μαγιά.
  2. Σε μια λεκάνη βάζετε όλο το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το ξύσμα, τη βανιλίνη και τη μαστίχα.
  3. Χτυπάτε τα αυγά με ένα σύρμα και τα προσθέτετε στο μείγμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνετε το κονιάκ και το γάλα με τη μαγιά.
  5. Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το προσθέτετε κι αυτό.
  6. Στο τέλος προσθέτετε το αλάτι.
  7. Πλάθετε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.
  8. Σχηματίζετε μια μπάλα με τη ζύμη τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζέστη.
  9. Στη συνέχεια πλάθετε και την αφήνετε ξανά να φουσκώσει για άλλη 1 ώρα.
  10. Ύστερα κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 150 g.
  11. Τα πλάθετε και δίνετε σχήμα μπαστουνιού.
  12. Ενώνετε τις άκρες τους και τα κάνετε πλεξούδα (μπορείτε να τα φτιάξετε σε ό,τι άλλο σχήμα θέλετε).
  13. Μόλις τα πλάσετε, τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.
  14. Χτυπάτε 2 αυγά ολόκληρα και προσθέτετε ελάχιστο γάλα.
  15. Με ένα πινέλο αλείφετε από πάνω τα τσουρέκια και ψήνετε στους 160 °C για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
  16. Είναι σημαντικό να αφήσετε τα τσουρέκια να κρυώσουν πολύ καλά.
  17. Στη συνέχεια τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε με τη σοκολάτα. Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Εκτέλεση για το γλάσο

  1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  2. Παράλληλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι.
  3. Αφού λιώσει η σοκολάτα και έχει ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος με το μέλι, προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αφήνετε να κρυώσει.

Εκτέλεση για το γλασάρισμα

  1. Αφού κρυώσουν τα τσουρέκια, τα τοποθετείτε επάνω σε μια σχάρα από τον φούρνο και από κάτω βάζετε ένα ταψί.
  2. Περιχύνετε με το γλάσο όλη την επιφάνεια, περιμένετε να πήξει και γαρνίρετε με τα καρύδια ή με τα φιστίκια.

Λέξεις - Κλειδιά

Επιδόρπιο Γλυκά Πάσχα