
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
Για τη γέμιση
125 | Γάλα Γάλα | ||
320 | Σοκολάτα κουβερτούρα Σοκολάτα κουβερτούρα | ||
550 | Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος |
Για τη ζύμη
1,3 kg kg | Αλεύρι
Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις ) | ||
1,3 kg kg | Αλεύρι
Αλεύρι (μαλακό ) | ||
8 - 9 | Αυγά Αυγό | ||
5 g g | Αλάτι Αλάτι | ||
700 g g | Ζάχαρη Ζάχαρη | ||
50 g g | Μαχλέπι
Μαχλέπι (τριμμένο) | ||
15 g g | Μαστίχα Μαστίχα | ||
135 g g | Μαγιά
Μαγιά (φρέσκια ) | ||
500 | Βούτυρο ανάλατο Βούτυρο ανάλατο | ||
1 L L | Γάλα Γάλα | ||
75 g g | Κονιάκ Κονιάκ | ||
1 | Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού | ||
10 g g | Βανίλια Βανίλια | ||
2 | Αυγά
Αυγό (για επάλειψη) |
Για το γλάσο
500 g g | Λευκή σοκολάτα Λευκή σοκολάτα | ||
300 g g | Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος | ||
50 g g | Μέλι Μέλι | ||
100 g g | Καρύδια
Καρύδι (εναλλακτικά φιστίκια κελυφωτά) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΤσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εκτέλεση για τη γέμιση
- Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
- Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνετε σιγά σιγά στη λιωμένη σοκολάτα.
- Την ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μια λεκάνη και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
- Ενσωματώνετε τη σοκολάτα στη σαντιγί με μια σπάτουλα μαρίζ, ανακατεύοντας απαλά.
Εκτέλεση για τη ζύμη
- Ζεσταίνετε το γάλα και λιώνετε τη μαγιά.
- Σε μια λεκάνη βάζετε όλο το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το ξύσμα, τη βανιλίνη και τη μαστίχα.
- Χτυπάτε τα αυγά με ένα σύρμα και τα προσθέτετε στο μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κονιάκ και το γάλα με τη μαγιά.
- Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το προσθέτετε κι αυτό.
- Στο τέλος προσθέτετε το αλάτι.
- Πλάθετε πολύ καλά με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.
- Σχηματίζετε μια μπάλα με τη ζύμη τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζέστη.
- Στη συνέχεια πλάθετε και την αφήνετε ξανά να φουσκώσει για άλλη 1 ώρα.
- Ύστερα κόβετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 150 g.
- Τα πλάθετε και δίνετε σχήμα μπαστουνιού.
- Ενώνετε τις άκρες τους και τα κάνετε πλεξούδα (μπορείτε να τα φτιάξετε σε ό,τι άλλο σχήμα θέλετε).
- Μόλις τα πλάσετε, τα βάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα.
- Χτυπάτε 2 αυγά ολόκληρα και προσθέτετε ελάχιστο γάλα.
- Με ένα πινέλο αλείφετε από πάνω τα τσουρέκια και ψήνετε στους 160 °C για 25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
- Είναι σημαντικό να αφήσετε τα τσουρέκια να κρυώσουν πολύ καλά.
- Στη συνέχεια τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε με τη σοκολάτα. Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Εκτέλεση για το γλάσο
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Παράλληλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα και έχει ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος με το μέλι, προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφήνετε να κρυώσει.
Εκτέλεση για το γλασάρισμα
- Αφού κρυώσουν τα τσουρέκια, τα τοποθετείτε επάνω σε μια σχάρα από τον φούρνο και από κάτω βάζετε ένα ταψί.
- Περιχύνετε με το γλάσο όλη την επιφάνεια, περιμένετε να πήξει και γαρνίρετε με τα καρύδια ή με τα φιστίκια.