Quality for less.
Πανακότα με σάλτσα μελιού αρωματισμένη με δεντρολίβανο

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

650 g g Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος
100 g g Γάλα Γάλα
70 g g Ζάχαρη Ζάχαρη
10 g g Ζελατίνης Ζελατίνης
100 g g Μέλι Μέλι
40 ml ml Νερά Νερό
1 κλαδάκια κλαδάκι Δεντρολίβανο Δεντρολίβανο
4 Φράουλες Φράουλα
(σε φέτες για στόλισμα)

Πανακότα με σάλτσα μελιού αρωματισμένη με δεντρολίβανο

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

60 λεπτά
(5)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα σκεύος ρίχνετε παγωμένο νερό και μουλιάζετε τη ζελατίνη, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το γάλα.
  3. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη, που την έχετε στραγγίσει από το νερό.
  4. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  5. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να δέσει.
  6. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε το μέλι με το νερό.
  7. Αφού βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο.
  8. Αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα και στη συνέχεια αφαιρείτε το δεντρολίβανο.
  9. Ξεφορμάρετε από τα μπολάκια, σερβίρετε σε ένα πιάτο την πανακότα και περιχύνετε από πάνω τη σάλτσα μελιού.
  10. Στολίζετε με τις φράουλες και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

Λέξεις - Κλειδιά

Επιδόρπιο Γλυκά