Quality for less.
Σούπα τζίντζερ κολοκύθας

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 τεμάχια τεμάχιο Κρεμμύδια Κρεμμύδι
1 τεμάχια τεμάχιο Τζίντζερ Τζίντζερ
(ρίζα, περίπου 20 g)
5 τεμάχια τεμάχιο Κολοκύθες Κολοκύθα
(μικρές, Χοκάιντο, κάθε τεμ. περίπου 650 g)
2 κ.σ. κ.σ. Βούτυρο Βούτυρο
700 ml ml Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
300 ml ml Χυμός μήλου Χυμός μήλου
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι
2 τεμάχια τεμάχιο Μήλα Μήλο
(κάθε τεμ. περίπου 650 g)
100 g g Κρέμα γάλακτος Κρέμα γάλακτος

Σούπα τζίντζερ κολοκύθας

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

1:25 ώρες
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκτέλεση:

αρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Κόβουμε την κορυφή από από τις τέσσερις κολοκύθες, αφαιρούμε τους σπόρους και τη σάρκα έτσι ώστε να παραμείνει ένα πάχους περίπου 1 εκατοστό. Καθαρίζουμε την υπόλοιπη κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα και ζυγίζουμε 800 g.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ σε καυτό βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τον πελτέ κολοκύθας και τον ψήνομαι για 5 λεπτά. Σβήνουμε με τον ζωμό και τον χυμό μήλου, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για λίγο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Τα προσθέτουμε στη σούπα και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε μια κουτάλα μήλο και κολοκύθα σε κύβους. Πολτοποιούμε την υπόλοιπη σούπα, προσθέτουμε την με κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τη σούπα στις κενές κολοκύθες και γαρνίρουμε με κύβους μήλου και κολοκύθας.

Συμβουλές: Φυσικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια μεγάλη κολοκύθα και να χρησιμοποιηθεί ως "μπολ". Αν προκύψει περισσότερος πολτός κολοκύθας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. για μαρμελάδα ή τριμμένη σε μια τηγανιά λαχανικών. Οι μικρές κολοκύθες είναι ακόμα πιο όμορφες αν τις χαράξουμε πριν τις σερβίρουμε. Για να το κάνουμε αυτό, σχεδιάζουμε μια γκριμάτσα και αφαιρούμε προσεκτικά τη φλούδα με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι. Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε την κολοκύθα.

Διατροφικός πίνακας

Λιπαρά8,3 g Υδατάνθρακες47,9 g Πρωτεΐνη5,5 g kCal295 KJ1241

Λέξεις - Κλειδιά

Κυρίως πιάτο Σούπες