Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι

Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι

ΔυσκολίαΕύκολη
Χρόνος1 h 30 min

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετείτε σε μία γάστρα το κοτόπουλο και προσθέτετε τις πατάτες , το κάρδαμο ή το γλυκάνισο, το θυμάρι και όλα τα υγρά (το λάδι, το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό λαχανικών).
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες και σουρώνετε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι.
  5. Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ.
  6. Σερβίρετε σε μία πιατέλα και στολίζετε με λίγη σαλάτα.

Σχετικές συνταγές