
Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΗ συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.
Εμφάνισε τα αγαπημέναΠροέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.
Συστατικά
1,4 kg kg | Κοτόπουλα
Κοτόπουλο (ολόκληρο) | ||
50 g g | Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο | ||
700 g g | Πατάτες
Πατάτα (μικρές, κομμένες στην μέση) | ||
500 g g | Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών | ||
10 | Κάρδαμο
Κάρδαμο (σπόροι) | ||
200 g g | Πορτοκάλια
Πορτοκάλι (χυμός) | ||
200 g g | Μουστάρδα Μουστάρδα | ||
2 κ.γλ. κ.γλ. | Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού | ||
Κορν φλάουρ
Κορν φλάουρ (λίγο) | |||
6 κλαδάκια κλαδάκι | Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι | ||
2 κ.γλ. κ.γλ. | Αλάτι Αλάτι | ||
0,5 κ.γλ. κ.γλ. | Πιπέρι Πιπέρι |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listΚοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι
Η συνταγή σου αρέσει
Η συνταγή δεν σου αρέσει
Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα σκεύος ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετείτε σε μία γάστρα το κοτόπουλο και προσθέτετε τις πατάτες , το κάρδαμο ή το γλυκάνισο, το θυμάρι και όλα τα υγρά (το λάδι, το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό λαχανικών).
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Αφαιρείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες και σουρώνετε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι.
- Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ.
- Σερβίρετε σε μία πιατέλα και στολίζετε με λίγη σαλάτα.