Quality for less.
Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1,4 kg kg Κοτόπουλα Κοτόπουλο
(ολόκληρο)
50 g g Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
700 g g Πατάτες Πατάτα
(μικρές, κομμένες στην μέση)
500 g g Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
10 Κάρδαμο Κάρδαμο
(σπόροι)
200 g g Πορτοκάλια Πορτοκάλι
(χυμός)
200 g g Μουστάρδα Μουστάρδα
2 κ.γλ. κ.γλ. Ξύσμα πορτοκαλιού Ξύσμα πορτοκαλιού
Κορν φλάουρ Κορν φλάουρ
(λίγο)
6 κλαδάκια κλαδάκι Φρέσκο θυμάρι Φρέσκο θυμάρι
2 κ.γλ. κ.γλ. Αλάτι Αλάτι
0,5 κ.γλ. κ.γλ. Πιπέρι Πιπέρι

Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και θυμάρι

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

1:30 ώρες
(2)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα σκεύος ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετείτε σε μία γάστρα το κοτόπουλο και προσθέτετε τις πατάτες , το κάρδαμο ή το γλυκάνισο, το θυμάρι και όλα τα υγρά (το λάδι, το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό λαχανικών).
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Αφαιρείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες και σουρώνετε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι.
  5. Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ.
  6. Σερβίρετε σε μία πιατέλα και στολίζετε με λίγη σαλάτα.