Quality for less.
Αστακομακαρονάδα

Η συνταγή έχει προστεθεί στα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Η συνταγή έχει αφαιρεθεί από τα αγαπημένα.

Εμφάνισε τα αγαπημένα

Προέκυψε ένα σφάλμα. Δοκίμασε ξανά.

Συστατικά

1 Αστακοί Αστακός
(Deluxe)
500 g g Ζυμαρικά Ζυμαρικά
2 κ.σ. κ.σ. Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο
1 κ.γ. κ.γ. πάστα πιπεριάς πάστα πιπεριάς
(Deluxe)
100 ml ml Ούζο Ούζο
2 σκελίδες σκελίδα Σκόρδα Σκόρδο
400 g g Τομάτες Τομάτα
1 L L Ζωμός λαχανικών Ζωμός λαχανικών
150 g g Τοματίνια Τοματίνια
50 g g Βούτυρο Βούτυρο
Βασιλικός Βασιλικός
(Μερικά φύλλα)
Αλάτι Αλάτι
Πιπέρι Πιπέρι

Αστακομακαρονάδα

Η συνταγή σου αρέσει

Η συνταγή δεν σου αρέσει

Προέκυψε ένα λάθος. Παρακαλούμε προσπάθησε ξανά.

30 λεπτά
(1)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο να γυαλίσει για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον αστακό και τον αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα γυρίζοντας τον μία φορά .
Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τομάτα, την πιπεριά και τον ζωμό. Tα αφήνουμε για πέντε λεπτά και αφαιρούμε τον αστακό.
Διατηρούμε τον αστακό ζεστό, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά συνεχίζοντας το βράσιμο για 10 λεπτά. Ελέγχουμε αν το φαγητό μας είναι εντάξει σε αλάτι και πιπέρι και αναλόγως, προσθέτουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ξαναβάζουμε τον αστακό μέσα, προσθέτουμε τα τοματίνια και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα της συσκευασίας. Αφήνουμε για 2 λεπτά και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Λέξεις - Κλειδιά

Ποτά